Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El centre  > Presentació
 

El Centre d'Història Contemporània de Catalunya

Presentació

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) va ser creat l’any 1984 (Decret 80/1984, de 3 de març, DOGC, núm. 425), amb la voluntat de recuperar la memòria històrica de Catalunya i compensar la marginació a la qual s'havia vist relegada en les històries oficials i, més recentment, per dècades de dictadura franquista. El primer director del Centre, i durant quinze anys, fou l'historiador i polític Josep Benet.

El CHCC és un dels centres de referència de l’administració de la Generalitat de Catalunya en matèria d’història. Té com a objectiu promoure accions de suport a la recerca i a la difusió de la història de Catalunya dels darrers segles, així com oferir els serveis d'una biblioteca i d'un centre de documentació especialitzats per donar suport al Centre, al Museu d’Història de Catalunya, als investigadors i a la ciutadania en general. El CHCC du a terme o impulsa accions bàsiques, especialment aquelles que no poden ser realitzades per altres centres i institucions culturals, amb les quals pot establir col·laboracions. Es tracta de reforçar la presència cívica de la història de Catalunya, de col·laborar en l’avenç i la difusió del coneixement històric, de manera especial amb els ajuts a la investigació i a la publicació  d’obres sobre la història contemporània de Catalunya, i de fomentar-ne la presència en els medis historiogràfics i educatius, de dins i fora del país.

Disposa d’un Consell Assessor amb funcions d’assessorament en l’establiment de les línies generals d’actuació del Centre (Ordre PRE/114/2004, de 15 d’abril, DOGC núm. 4118).

Adscrit des de l'any 2010 al Departament de la Presidència de la Generalitat, té la seva seu al Palau de Mar, on comparteix edifici i serveis amb el Museu d'Història de Catalunya.

Adreça

Palau de Mar
Plaça de Pau Vila, 3 (1a i 4a planta)
08003 Barcelona
Telèfon 93 552 61 77 / 93 225 47 00
Fax 93 225 47 58
c/e. chcc@gencat.cat 
web: chcc.gencat.cat

Director del CHCC

Jaume Sobrequés i Callicó

Composició del consell assessor

Vocals:
Joan B. Culla i Clarà, doctor en història contemporània (Universitat Autònoma de Barcelona)
Josep Fontana i Lázaro, doctor en història econòmica (Institut Universitari d’Història Jaume Vicens i Vives)
Conxita Mir i Curcó, doctora en història contemporània (Universitat de Lleida)
Àngels Solà i Parera, doctora en història contemporània (Universitat de Barcelona)
Agustí Alcoberro i Pericay, director del Museu d’Història de Catalunya

 

Data d'actualització: 29.03.2011