Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El centre  > Publicacions
 

Publicacions

Textos publicats pel CHCC o coeditats amb altres entitats.


Personatges i Fets

cobertes

Col·lecció dirigida pel CHCC, iniciada l’any 2009, que té com objectiu l’edició i difusió de noves línies de recerca sobre la Història de Catalunya.


L'Onze de setembre: història de la Diada (1886-1938). Autor: Pere Anguera

Portada del llibre

Aquesta obra presenta una detallada i exhaustiva anàlisi del procés de formació i desenvolupament de la Diada, el dia nacional de Catalunya. Per tal d’establir la cronologia i la cartografia de la seva celebració, l’autor ressegueix minuciosament la premsa barcelonina i de múltiples ciutats catalanes. L’estudi data l’inici de la celebració de la primera commemoració l’any 1886 amb el funeral a Santa Maria del Mar convocat per gent del Centre Català i acaba amb la darrera diada abans de la caiguda de Catalunya sota el franquisme.

Llibre coeditat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya i Publicacions de l'Abadia de Montserrat, l'any 2008.

 

Història de la Generalitat de Catalunya: dels orígens medievals a l'actualitat, 650 anys

Portada

Especialistes de cada període o de cada matèria ressegueixen en aquest llibre la història de la institució de la Generalitat des del seu naixement fins el final de la presidència de Jordi Pujol, amb capítols dedicats també a la economia de la institució i a l’arquitectura del Palau.

Llibre coeditat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalanas, l'any 2011.

 

Francesc Macià: polític, teòric, agitador. Documents (1907-1931)

Portada del llibre

Aquest llibre és un recull de textos (cartes escrits, discursos, manifestos, declaracions...) del President Francesc Macià del període 1907-1931. L’any 1907 correspon al moment en que accepta formar part de la candidatura de Solidaritat Catalana i abandona forçat l’exèrcit. La segona data, el 1931, és el del triomf de Macià a les eleccions que el portaran a la proclamació de l’Estat català i finalment a la presidència provisional de la renovada Generalitat de Catalunya.

Llibre editat per la Generalitat de Catalunya, l’any 2010.

Els fets del Cu-Cut!, cent anys després

Portada del llibre

Aquest llibre recull les ponències de la taula rodona que es va organitzar per donar a conèixer les darreres investigacions històriques sobre aquests esdeveniments i sobre el context sociopolític de les primeres dècades del segle XX.

Quaderns d'Història

quaderns d'historia
El "Quadern d’Història" del Centre d’Història Contemporània de Catalunya va aparèixer mensualment l’últim dissabte de cada mes amb el diari AVUI entre els anys 2001 i 2005.

Llibres ajudats pel centre

Des de la seva creació, el CHCC ha ajudat a la publicació d'obres d'història contemporània de Catalunya, amb una extensa relació de temàtiques diverses.


Data d'actualització: 09.02.2011